joi, 19 noiembrie 2009

Pentru ca inca nu a aparut...postez eu prima!




“Ştim ce, unde, cum şi când se întâmplă “

Haşiş, cocaină şi canabis! Acestea sunt doar o parte dintre substanţele halucinogene care sunt consumate de tinerii argeşenii. De la începutul anului şi până acum 3 kg de droguri au fost capturate de către poliţiştiii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Argeş, iar zece persoane au ajuns după gratii. Potrivit comisarului şef BCCO, Iulian Sârbu, în judeţul nostru , chiar dacă Piteştiul este un oraş de tranziţie, nu se consumă atât de mult dorguri, astfel Argeşul situându-se pe ultime locuri în rândul traficului de droguri. Chiar dacă nu reprezintă un grad atât de ridicat în privinţa traficului de droguri, ofiţerii de la criminalistică nu stau liniştiţi, “ştim ce, unde, cum şi când se întâmplă “, a explicat şeful BCCO.

Piteşti, Mioveni şi Curtea Argeş, oraşele cu cele mai multe droguri

Traficanţii au pătruns pe piaţa din Argeş în oraşele mai mari. Întodeauna aceştia caută să ademenească persoane cât mai tinere pentru a-i transforma apoi în “tentacule”. Aceştia devin oamenii de încredere ai liderului care le furnizeaza droguri, apoi sunt vizaţi prietenii şi apropiaţii celor atraşi în reţea. Să-i prinzi pe cei care îi aprovizionează e greu: reţelele sunt bine puse la punct şi nu vând droguri dacă nu ştiu unde stai, din ce anturaj faci parte şi cu ce te ocupi. Tranzacţiile se încheie de obicei pe stradă. De aceea , anchetarea unui astfel de caz poate dura şi şase luni.”Important pentru a stopa o reţea de traficanţi, este ca liderul şi apropiaţii lor să fie arestaţi , pentru că astfel este tăiat suportul financiar “, a explicat şeful BCCO, comisarul şef Iulian Sârbu. În perioada mai-octombrie 2009, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Pitesti au reuşit documentarea întregii activităţi infracţionale şi destrămarea unei reţele de traficanţi de droguri ce opera în oraşele Mioveni, Piteşti precum şi in localitati limitrofe acestora. Astfel, la sfârşitul lunii septembrie, respectiv jumătatea lunii octombrie au fost arestaţi R.D. de 20 ani şi U.R. de 22 ani, ambii studenţi , aceştia distribuiau droguri consumatorilor din orasele Mioveni si Pitesti. Cei doi erau coordonaţi de către F.C.L. de 29 ani, fără ocupaţie, din Moveni, persoană care le punea la dispoziţie importante cantităţi de haşis vrac care erau porţionate, iar apoi vândute. Coordonatorul ascundea drogurile în 2 locaţii dintr-o pădure aflată în vecinătatea oraşului Mioveni.
În urma verificarilor, poliţiştii au găsit şi ridicat dintr-una din aceste locaţii, cantitatea de 214 gr. de haşis. În seara zilei de 20 octombrie a fost prins în flagrant F.C.L. în timp ce livra o importanta cantitate de haşis unui alt membru al reţelei, P.G.D , de 27 ani, în scopul redistribuirii către consumatori. Din cercetări a rezultat faptul că drogurile proveneau din Olanda şi erau introduse în Romania de către un cetăţean străin , complice al principalilor suspecţi. Se pare că în perioada mai-octombrie aceştia au comercializat cca. 3 kg haşiş în localităţile Piteşti, Mioveni şi alte zone limitrofe. Membrii reţelei au fost arestaţi preventiv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu